Trampoline ingraven

Waarom een trampoline ingraven?


Trampolines worden steeds meer ingegraven.
Hieronder een opsomming van de voor -en nadelen voor het ingraven van een trampoline.

trampoline ingraven Enkele voordelen van een ingegraven trampoline:
Door het ingraven van de trampoline wordt de valhoogte enorm verlaagd. Ook is het aan te raden om rond de ingegraven trampoline gras of rubbertegels aan te leggen zodat uit veiligheidsoogpunt ook een zacht ondergrond aanwezig is.

Een ingegraven trampoline staat mooier en netter in je tuin. Dan een niet ingegraven trampoline met ook nog een groot veiligheidsnet omheen waardoor uw zicht veel minder wordt in je tuin.

Een ingegraven trampoline is voor kinderen makkelijker om de trampoline te gebruiken. Zij hoeven immers niet meer op een trapje en door een net. Maar kunnen gelijk vanaf het grasveld erop.

Een ingegraven trampoline zal voor meer speel mogelijkheden zorgen en meer speelplezier.

Enkele nadelen van een ingegraven trampoline:
Om een trampoline in te graven moet je natuurlijk eerst een kuil graven en het grond afvoeren. Dat is zwaar en veel werk. Uiteraard doe je dit eenmalig maar wel verstandig om hier rekening mee te houden.

Als je besluit om het trampoline in te graven besef dan dat het voor een langere periode zal zijn. Want bij het weghalen van de trampoline hou je een kuil over. En om de kuil op te vullen heb je veel grond nodig. Wat tijd en veel werk met zich mee brengt.

Ingraven van de trampoline zorgt ervoor dat de spring kwaliteit verminderd. Zorg er daarom altijd voor dat de trampoline minimaal 20 cm van de grasveld uitsteekt. Dan blijf je verzekerd van een goede sprongkwaliteit van de trampoline.