Mini trampoline

Een mini trampoline wordt vooral gebruikt als workout en is een verkleinde variant van een normale trampoline. Deze wordt daarom ook vaak fitness trampoline genoemd. Vanwege de grootte is deze altijd geschikt voor 1 persoon.

Springen is vaak niet goed voor je gewrichten en kan erg belastend zijn. Dit is niet het geval bij het springen op een trampoline. Je gewrichten worden namelijk minder belast en juist ondersteund.

Met een mini trampoline zijn er veel verschillende oefeningen mogelijk. Er zijn sportscholen die hiermee les geven voor een betere spieropbouw en conditie.

Bij het aanschaffen van een mini trampoline moet je rekening houden met waarvoor het gebruikt gaat worden. Spelend of voor een workout. Verder moet je ook rekening houden met je gewicht in relatie tot de mini trampoline. Iemand die zwaarlijvig is zakt door sommige mini trampolines heen een raakt de grond, terwijl een heel tenger iemand bij andere mini trampoline nauwelijks omhoog komt.

Andere mogelijkheden zijn eventueel of deze inklapbaar is of niet, zodat je de trampoline makkelijk kunt opbergen of vervoeren.

mini trampoline